İmaj hiçbir şeydir, tutum ise her şey!

İşinizde başarılı olmak için harıl harıl çalışmanıza rağmen bir karış surat takınıyorsanız çanlar sizin için çalıyor demektir! Başarının sırrı iyi bir tutum içinde olmak ve bardağın yarısını hep dolu gören bir yaklaşım içinde bulunmak çünkü!

İşte olumlu bir insan olarak tanınmak önünüzde bir çok kapıyı açar. Olumlu insan takım oyuncusu olur. Yöneticiler de bunu sever. İşte size hayatı kolaylaştıracak, kapıları açacak ifadeler listesi. Buyurun buradan yakın!!

imaj1

Bunların yanı sıra, patron ya da yöneticinizle konuşurken kullanmamanız gereken ifadelerden bazıları:

Ben düşünmüştüm ki… (Senin ne düşündüğünün hiçbir önemi yok çünkü!); Zannetmiştim ki … (Zannetmek tüm başarısızlıkların anasıdır!) Ama ben öyle hissediyorum… (İstersen işleri senin duygularına göre halledelim!) Hep aynı şey oluyor… (Evet şimdi de bir kağıt çıkar, sağa tarih, sola İlgili kişiye yaz…)

Uzun lafın kısası kurumsal dünyada duygularımızı ifade ettiğimiz sözlerle değil, mantığımızın sözleriyle konuşmamız gerekiyor:

Bu araştırmanın sonuçlarına göre… Daha önceki deneyimlerimizden de görüldüğü gibi… Siz buna karar verirken tam olarak ne düşünmüştünüz…. Daha önce A, B ve C olaylarında da benzer durumlar olmuştu ve sonuçları da X, Y, ve Z şeklindeydi. Bu konuda ne yapabiliriz?…

Ayrıca genel olarak iş ortamında konuşurken kullanmamamız gereken bazı kelimeler var. Bunlar olumsuz iletişim habercileridir:

Sen zaten hep, hiç, ne zaman … Ama Olmaz Yapacak bir şey yok Bunu yapamayız, çünkü…

Neuro Linguistic Programming (NLP) bilimi beynimiz tüm olumsuz ifadelere son derece güzel bahaneler bulma eğiliminde olduğundan bahseder. Yani bir işi neden yapamayacağınızla ilgili tek ayak üzerinde 20 tane bahane bulmanız mümkün.

Eğer bir şeyi başarmak istersek de beynimiz bu sefer mutlaka bize alternatif yollar bulmak için çalışıyor. İstemesi bedava!

Saygı ve sevgilerimle

Osman Kaya

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir