Mükemmel bir sunumun 10 adımı

Yeni bir LinkedIn analizinde, “ikna”, 2019’daki “öğrenmeye değer en önemli” becerilerden biriydi. Çalışmaya göre “Bir yeteneği güçlendirmenin asla modası geçmeyeceği için, bu kariyerinize yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biridir”.

Hızlı ve somut bir hatırlatıcı olarak, 2019’da sunumlarınızda ve işinizde ikna etme yeteneğinizi artırmak için ilk on adım aşağıdaki gibidir.

  1. İÇİNİZDEKİ USTAYI AÇIĞA ÇIKARIN

Başkalarına ilham vermenin ilk adımı, aynı zamanda ilham aldığınızdan emin olmaktır. Konunuzla olan benzersiz ve anlamlı bağlantınızı belirlemek için derinlere inin.

  1. HİKAYE ANLATICILIĞI SANATINDA USTA OLUN

Konunuza olan tutkunuzu ifade etme ve izleyicilerinizle bağlantı kurma hikayelerini anlatın. Hikayeler tasvir eder, aydınlatır ve ilham verir. Daha fazlasını söyleyin!

  1. SOHBET EDİN

Sunumunuzda ancak birkaç saat süren çalışmadan sonra ustalaşabilirsiniz. Pratik yapma, içeriğe hakim olmanıza ve izleyicilerle sohbet etmenize olanak sağlar.

  1. YENİ BİR ŞEY ÖĞRETİN

İzleyicilerinize tamamen yeni, farklı hazırlanmış veya eski bir sorunu çözmenin yeni bir yolunu sunar.

  1. AĞZI AÇIKTA BIRAKAN ANLAR YARATIN

Her sunum bir ağzı açıkta bırakma (wow anı) bırakma anına ihtiyaç duyar. Sunumun sona ermesinden çok sonra kitlenizin hatırlayacağı duygusal açıdan yüklü bir etkinlik ekleyin.

  1. NEŞELENDİRİN

Sunumunuza biraz mizah katın. Gülümseyen bir izleyici, sunumunuza odaklanmış bir izleyicidir. Mizahı konunuza bağlayın ve özgün olun.

  1. SUNUMUNUZU KISA TUTUN

Kitlenizi aşırı yüklemeyin. Zamana uymak, içeriğinizi keskinleştirmenizi ve odaklamanızı sağlayarak dinleyicilerinize daha kolay bağlanmanızı sağlar.

  1. ZİHİNSEL BİR RESİM YAPIN

Fikirleriniz görülmeli, hissedilmeli ve duyulmalı. Kitlenin konuya katılımını derinleştirmek için sunumunuza duyusal anlar ekleyin.

  1. SAHNEYİ PAYLAŞIN

Beyin çeşitliliği sever. İzleyicileri meşgul etmek için sahneyi bir konukla paylaşın, bir gösteri yapın, bir video gösterin ya da izleyicilerin katılımını sağlayın.

  1. ŞERİDİNİZDE KALIN

İzleyicilerinizle samimiyet kurmak uzun bir zaman alır. Olmadığınız biri olmayın. Her zaman otantik olun, kendiniz olun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir